در یک جاندار سالم همیشه میان تکثیر سلول ها و مرگ طبیعی سلول ها یک هماهنگی وجود دارد ، سرطان در صورتی به وجود می آید که سلول ها از ساز و کار طبیعی جدا شده و شروع به تکثیر مهار نشده کنند.
علت دقیقی برای بروز سرطان هنوز مشخص نیست ، ولی محققان احتمال میدهند که عوامل ژنتیکی ، یا مواردی مانند مواد رادیو اکتیو ، مواد شیمیایی یا سمی ، اشعه هایی مانند نور آفتاب موجب اختلال در فعالیت سلول ها و ابتلا به سرطان میشوند.
پیدایش سرطان
یک سلول طبیعی ممکن است بدون هیچ دلیلی به یک سلول سرطانی تبدیل شود ، ولی طی تحقیقات در اغلب موارد بر اثر مواجهه با مواد سرطان زا مثل مصرف دخانیات یا مواد الکلی سرطان صورت میگیرد.
شکل ظاهری و عملکرد سلولی که سرطانی شده است ، با سلول های طبیعی متفاوت میشود چرا که DNA این سلول ها تغییر میکند و زمانی که DNA تغییر کند و سلول های سرطانی از سلول های طبیعی و سالم جدا شده و دیگر نمیدانند که چه زمانی رشد کرده یا بمیرند و از علائم و دستورات سلول های سالم دیگر پیروی نمیکنند و خودسرانه به کار خود عمل میکنند.
نشانه های سرطان
خون در مدفوع:خون در مدفوع همیشه به دلیل بواسیر نیست ممکن است یکی از نشانه های سرطان روده باشد که با مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات کلونوسکوپی اگر سرطان روده باشد تشخیص داده میشود.
وجود خون در سرفه یا خلط:بالا آورن خون در هنگام سرفه خطر جدی است که در صورت تکرار حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
درد شکمی و افسردگی:خانم هایی که درد شکم و احساس افسردگی را با هم حس میکنند نیاز به چکاپ دارد ، زیرا محققان به تازگی رابطه ای میان افسردگی و سرطان لوزالمعده یافته اند که البته نیاز به تحقیقات بیشتری است.
خونریزی غیر عادی در خانم ها:خانم هایی که هنوز به یائسگی نرسیده اند و عادت ماهانه آن ها هم منظم است اگر خونریزی غیر طبیعی داشته باشند باید به پزشک مراجعه شود.
منظور از خونریزی این است که بین 2 عادت ماهانه باشد.
اگر بعد از سن یائسگی خونریزی داشته باشید میتواند نشانه سرطان رحم باشد ، بنابراین با مراجعه به پزشک و بررسی سابقه خانوادگی ، علائم و آزمایشات لازم ، دکتر بیماری را تشخیص میدهد.
تغییرات پوستی:تغییر در تعداد و اندازه خال ها میتواند یکی از نشانه های سرطان پوست باشد پس خال هایتان را چک و بررسی کنید.
همچنین تغییر در رنگدانه های پوست ، خونریزی یا ورقه ورقه شدن شدید پوست حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
تب و یا عفونت مکرر:در حالت عادی تب یک نشانه برای مبارزه بدن با یک عفونت است ، اما وقتی که تب دائمی یا طولانی مدت شود میتواند نشانه سرطان لنف یا سرطان خون باشد.
چرا که نشانه سرطان خون عفونت مکرر ، تب ، خستگی ، درد و نشانه های آنفولانزا است.
تب یا عفونت میتواند نوعی سرطان گلبول های قرمز مغز استخوان هم باشد.
ضغف و خستگی:ضعف و خستگی که با استراحت یا خواب کاهش نمیابد باید توسط پزشک بررسی شود زیرا میتواند یکی از نشانه های سرطان باشد.
کاهش وزن غیر منتظره:کاهش ناگهانی و بی دلیل وزن باید مورد توجه قرار بگیرد ، منظور از کاهش وزن کاهش چند کیلوگرم به دلیل رژیم ، کم خوردن غذا ، اشتغال یا افزایش فعالیت جسمی نیست منظور این است که شما به طور ناگهانی 10 در صد از وزن خود را از دست بدید.
مشکل در بلع:اگر در قورت دادن و جوین دچار مشکل شده اید میتواند نشانه سرطان مری باشد.
سوءهاضمه:اکثر خانم های باردار انواع مشکلات گوارشی و تغییر وزن را تجربه میکنند اما مشکلات ناگهانی گوارشی یا سوء هاضمه بدون هیچ دلیلی خطرناک و نشانه سرطان مری ، سرطان معده یا سرطان گلو میتواند باشد.
مشکل قورت دادن یا گرفتی صدا:مشکل در قورت دادن یکی از اولین نشانه های سرطان ریه است.
گرفتگی صدا ، احساس سنگینی گلو ، گیر کردن چیزی در گلو از علائم سرطان تیروئید است.
سرفه منظم و گرفتگی صدا از علائم سرطان حنجره و نای است.